Ελληνική Εταιρεία Κλασσικής Ομοιοπαθητικής Οδοντιατρικής

Αρχική | Ομοιοπαθητικοί Οδοντίατροι | Οδοντιατρική Εταιρεία

Μήνυμα προέδρου ΔΣ Ε.Ε.Κ.Ο.Ο.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες και κατ΄ απαίτηση των καιρών, η Ελληνική Εταιρεία Κλασσικής Ομοιοπαθητικής Οδοντιατρικής (EEKOO) είναι ένα γεγονός.

Δεδομένου ότι :

α) Πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριώτες μας εμπιστεύονται την κλασσική ομοιοπαθητική θεραπευτική στη πατρίδα μας

β) Κατά την διάρκεια μιας χρόνιας ομοιοπαθητικής θεραπείας ενός ασθενούς είναι δυνατόν να εμφανισθούν προβλήματα στη στοματική κοιλότητα που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν από εξειδικευμένο περί την ομοιοπαθητική οδοντίατρο για να υπάρχει συνέχεια στην καλή του πρότερα θεραπεία

γ) Χρόνια προβλήματα της στοματικής κοιλότητας όπως διάφορες στοματίτιδες , υποτροπιάζουσες άφθες ,ξηροστομία, δυσκολία ανατολής νεογιλών και μόνιμων δοντιών , λειχήνας, διάφοροι τραυματισμοί , αποστήματα, διαταραχές γεύσης, νευραλγία τρίδυμου νεύρου, προβλήματα κροταφογναθικής κλπ., αλλά και οξεία αποστήματα , πολφίτιδα, περιριζίτιδα, περιστεφανίτιδα κλπ. τα οποία ανθίστανται στις μέχρι τώρα όποιες φιλότιμες προσπάθειες μας με την καθιερωμένη με φάρμακα προσέγγιση δημιουργήθηκε η εν λόγω επιστημονική εταιρεία με σκοπό να καλύψει ένα επιστημονικό κενό στην οδοντιατρική περίθαλψη των ασθενών και ειδικότερα εκείνων που εμπιστεύονται την Κλασσική Ομοιοπαθητική Θεραπευτική τόσο για οξεία όσο και χρόνια προβλήματα υγείας τους.

Η κλασσική Ομοιοπαθητική ,αυτή η μη γραμμική φυσική θεραπευτική , χωρίς παρενέργειες και αντενδείξεις έχει πολλές εφαρμογές και στην Οδοντιατρική επιστήμη. Η Εταιρεία μας είναι ένας νεοϊδρυθείς επιστημονικός σύλλογος που μεταξύ των άλλων έχει στις προτεραιότητες του τη προώθηση της μελέτης, το συντονισμό της έρευνας και τη διάδοση της κλασσικής ομοιοπαθητικής , όπως αυτή έχει εφευρεθεί από τον Ιπποκράτη , θεμελιώθηκε από τον Hahnemann και αναδείχθηκε από τον Γ. Βυθούλκα ,στον τομέα της Οδοντιατρικής. Επίσης στις προτεραιότητες της είναι η συνεργασία με άλλους επιστημονικούς φορείς όπως την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΕΕΟΙ, www.homeopathy.gr), τη Διεθνή Ακαδημία Κλασσικής Ομοιοπαθητικής (ΔΑΚΟ, www.vithoulkas.com), το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου (www.syros.aegean.gr), κλπ. όπως και η προσπάθεια να μοιραστεί την εμπειρία της με παλιούς και νέους συναδέλφους που θα ήθελαν να την γνωρίσουν καλύτερα μέσα από εξειδικευμένα για οδοντιάτρους σεμινάρια που θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Τελειώνοντας τόσο το Δ.Σ. όσο και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να κάνουμε μια ανοικτή επιστημονική πρόσκληση προς όλους τους συναδέλφους μας Οδοντιάτρους που θα ήθελαν να έρθουν σε επαφή με την κλασσική ομοιοπαθητική Οδοντιατρική και να επικοινωνήσουν με την εταιρεία μας .

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Καλλιαντάς Δημήτρης